Napfény Strand és élményfürdő


Cím: 8638 Balatonlelle. Napospart utca
Telefon: 06 (85) 351 520

DSC 0510 A Napfény strand és élményfürdő a település egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója. A város központjában a hajóállomás keleti oldalán helyezkedik el. A strandon 2008-ban homokos partszakaszt alakítottak ki a tó medréből kikotort homokból, mely tengerparti hangulatot idéz, és a kisgyermekes családok paradicsomává vált már az átadás évében. A sekély, lassan mélyülő vízben a legkisebbek is biztonságban fürödhetnek. A selymes homok a homokvárépítők paradicsoma lett.

 

 

Emellett itt található az élményfürdő is, ahol jelenleg három medence valamint egy szaunaház működik.
A gyermek- és felnőtt élmény medencék gyönyörű, mozaik kővel burkolt medencéi élményelemeket is tartalmaznak. Csúszdával, pezsgőfürdővel, nyakzuhannyal, masszázsfallal felszereltek. Fűthető vizük pedig biztosítja, hogy hűvösebb időben is alkalmas legyenek fürdőzésre.A felnőtt élménymedence mellett napozóterasz került kialakításra, valamint innen indul az élménymedencébe érkező 4-es hullámcsúszda is. A felnőtt élménymedence egy 8-as alakot formál. A 8-as alak egyik gyűrűjében a sodrófolyosó kap helyet. A sodrófolyosónak van egy barlangszerű része, amely a csúszdákat tartó boltozat megépítésével alakul ki, és újabb élményt nyújt. A 8-as alak másik gyűrűjének belső felén egy masszázsfal került elhelyezésre, valamint a kialakított szigeten négy fajta nyakzuhany működik. A masszázsfal és a nyakzuhanyok között az állandó pezsgést a padlóba épített légbefúvók biztosítják.

A közfürdői szolgáltatások díjai

 

A városi önkormányzat által fenntartott és üzemeltetett zártrendszerű fürdőhelyen nyújtott szolgáltatásokért az igénybevevőnek díjat kell fizetni. Az igénybevételi díjak:

Felnőtt

(Ft)

Gyermek

(3-14 év)

és nyugdíjas

(Ft)

Belépőjegy a strand igénybevételére ­ 800 300
Strandbelépő bérlet: 7 napra (heti bérlet) 5.000 1.900
Élmény és úszómedence igénybevételi díja (max. 2 óra) 800 300
Élmény és úszómedence bérlet 7 napra (heti bérlet 7x2 óra) 5.000 1.900
Hullámcsúszda igénybevétele 1 csúszás 300
Hullámcsúszda 10 alkalom 2.000
Kabinhasználat 500
Kabinbérlet 7 napra 3.000
Trezorhasználat 1.000
VIP jegy (strandbelépésre, valamint az élményfürdő és a hullámcsúszda korlátlan használatára jogosít) 3.500
Szolárium igénybevétele (6 perc) 600
Szolárium bérlet 5 alkalom 2.500
Szauna és gőzkabin használata (1 óra) 600
Szauna bérlet 5 alkalomra (5 x max. 1 óra) 2.500
Családi jegy strand belépő 2 felnőtt + 2 gyermek 1.800
Családi jegy strand belépő 1 felnőtt + 2 gyermek 1.200
Családi jegy strand belépő 2 felnőtt +3 gyermek 2.100
 
 • Gyermekeknek 3 éves korig a szolgáltatások igénybevétele díjmentes.
 • A strand nyitásának időpontját a Képviselő-testület minden év májusában megtartott ülésén határozza meg.
 • 15 fő felett csoportos belépőjegy kedvezmény 20%
 • 16.00 óra után a balatonlellei lakosok lakcímkártya felmutatásával térítésmentesen léphetnek be a strand területére
 • 17.00 óra után a strandi szolgáltatások 50 % kedvezménnyel vehetőek igénybe.
 • A Balatonlellei Általános Iskola tanulói és a Balatonlellei Óvoda gyermekei részére a belépés és a strand szolgáltatásai évente 30 alkalommal térítésmentesek.
 • A szauna, gőzkabin és a szolárium szolgáltatás egész évben igénybe vehető.

  strand4 strand2 strand

  A medence vízfelülete: 160,54 m2, víztérfogata: 176,6 m3, vízmélysége állandó 110 cm.
  A medencékhez kapcsolódik a 150 m2 területen kialakított szaunacsoport is, melynek üzemeltetése egész éven át folyik. Ebben a létesítményben található egy 10 személyes finn szauna, egy 10 személyes aroma szauna, egy 6 személyes gőzfürdő, és egy két ágyas szolárium szoba. Kiegészítőként a szaunák és a gőzfürdő terében egy 9,69 m2-es merülőmedence is található, valamint 3 db zuhanyzó. Az öltözőtér, a pénztárral együttvéve 70 m2.
  A létesítmény utoljára elkészült eleme, egy hárompályás óriás hullám-csúszda, mely már évek óta töretlen sikernek örvend.
  A balatoni homokból több sportpálya is épült: strandfoci, strandröplabda.

Szabadstrandok


DSC 0061Balatonlelle egyedülálló módon több mint négy kilométer hosszú ingyenes partszakasszal rendelkezik. A több kisebb méretű szabadstrand mellett a város közepén, a hajóállomástól nyugatra a 2 kilométer hosszú Nyugati szabadstrand várja a víz szerelmeseit. A sekély, lassan mélyülő tópart kedvelt a kisgyermekes családok körében is. A strand teljes területét - néhol akár száz méter szélességben - szépen gondozott pázsit borítja. A szabadstrand szolgáltatásai: kalandpark, tenisz – és strandröplabda pályák, az óriási csúszda, a vizibicikli és szörfkölcsönző, a játszóterületek, büfék nagyon népszerűek a vendégek körében.

A Balatonlelle-felsői vasútállomás közvetlen közelében található a Szirom közi szabadstrand. A strand bejárat szerinti jobb oldalán egy büfé üzemel. A büfé után nem sokkal található a szociális épület elsősegélynyújtó helyiséggel, valamint férfi és női WC-vel. A strandon érdekes alakú zuhanyzó áll. A területet nagy fák veszik körbe, így bőven lehet árnyékot találni.

Balatonlelle és Balatonszemes határán fekszik a Határ utcai szabadstrand. A strandon kis méretű homokozó és mászóka áll a gyerekek rendelkezésére. Az egész területet hatalmas fák borítják be árnyékkal. A strand közvetlen szomszédságában büfé üzemel.

A Csöpi közi szabadstrand bejáratánál büfé és kizárólag nyaranta üzemelő ABC áll a fürdőzők rendelkezésére. A strandon található szociális helyiség férfi és női WC-vel is.

Néhány szabadstrand:

 • Hullám utcai szabadstrand,
 • Árvácska utcai szabadstrand 
 • Akácvirág utcai szabadstrand

Térkép