KÉPVISELŐ-TESTÜLETÜNK TESTVÉRVÁROSI LÁTOGATÁSA

ramsteini fotó testvérvárosi cikkhezVárosunk képviselő-testületének 5 fős delegációja november első hétvégéjén Ramstein-Miesenbachba utazott testvérvárosi meghívásra, hogy viszonozza a 2016-os balatonlellei látogatást.

 

Ramstein-Miesenbach 7500 lakosú kisváros, amely két településrészből, Ramsteinből és Miesenbachból áll. A település közelében épült ki a Ramsteini légitámaszpont, az amerikai légierő legnagyobb európai támaszpontja, ahol körülbelül 7000 külföldi él.

 

Ramstein-Miesenbach város képviselő-testülete nagy szeretettel fogadta városunk delegációját. Bemutatták a város intézményeit és a város ipari területeit. Az itt élők életszínvonala magas, hiszen a munkalehetőség széles, a munkabérek átlag felettiek.

A lellei városvezetés utazásának aktualitását az adta, hogy Miesenbachban két új utcát nyitottak meg, amelyeket a magyar kapcsolat tiszteletére neveztek el. Így Balatonlelle és Budapest utcaneveket kapott az új településrész. Delegációnk az ünnepi alkalomra fából faragott utcanév-táblákat vitt ajándékba.

Látogatást tettünk a helyi tűzoltóállomáson, ahol a felnőtt tűzoltók mellett, ifjúsági tűzoltóság is működik, és nagy hagyománya van az önkéntes munkának. Az amerikai támaszpontra is elvittek bennünket, hogy ezt a részét is megismerjük városuknak. A támaszpont egy külön kis várost képvisel egy óriási üzletközponttal, úgy tűnt, mintha Amerikába tévedtünk volna.

A városban több általános és középiskola működik. Meglátogattuk az egyik, nagyon korszerűen felszerelt középiskolát, ahol 10-16 éves korú gyerekek tanulnak.

Kegyeletünket leróva, képviselő-testületünk megkoszorúzta a nemrégiben elhunyt polgármester, Klaus Layes sírját.

Nagyon hasznos volt az utazásunk, hiszen új lehetőségeket alakíthattunk ki a két város kapcsolatában. A német városvezetésnek meghívásunkat tolmácsoltunk 2018 nyarára, amikor szeretnénk, ha egy testvérvárosi nap keretében mutatkozna be Ramstein- Miesenbach a lellei lakosoknak.
Szentesné Szekér Piroska
alpolgármester

Térkép