Őszi Könyvtári Napok

 

P1080374 Októberben került megrendezésre az Őszi Könyvtári Napok című országos rendezvénysorozat, melyhez a Városi Könyvtár idén is csatlakozott.

 

A programsorozatot Hegyi Barbara felolvasása nyitotta meg, „Nicsak ki mesél” címmel, melynek során alsó tagozatosoknak olvasta fel Benedek Elek gyűjteményéből a Talléros kalap című mesét.

A hetet Szalay Imre ceyloni utazásáról készített kiállítással folytatták, „Egy utazás képei” címmel. mely a „Titkok Lelléről” elnevezésű új kiállítás sorozat első része.

 

A kiállítás megnyitót követően újabb gyermekprogrammal jelentkezett a könyvtár. Ősz kincsei címmel szerveztek kézműves foglalkozást a kisiskolásoknak, majd Arany János születésének 200. évfordulójáról emlékeztek meg egy előadással „Arany János és Petőfi Sándor levelezése” címmel.

 

A legkisebbeknek szánt programmal folytatódott a hét, rendhagyó módon a könyvtárban került megrendezésre a Baba-mama klub, mely ezúttal az olvasás fontosságára kívánta felhívni a figyelmet. A hét zárásaként, az általános iskolások körében, előzetesen meghirdetett „Helytörténeti verseny” utolsó fordulójával várták a diákokat. Az eredményhirdetéssel zárták az iskolások versenyét, a könyvtár pedig az Őszi Könyvtári Napok színes programjait.

 

Térkép