Csalók a telefon végén

policiaA telefonos csalók sajnos bármikor, bárkire lecsaphatnak.

A jellemzően ismeretlen számról barátságos hangon bejelentkező telefonálók valamely mobilszolgáltató, vagy nem létező szerencsejáték szervező cég nevében hívják a későbbi áldozatokat és örömmel értesítik őket, hogy nagyobb összeget nyertek. A pénzhez jutás feltétele annyi csupán, hogy a csaló által megjelölt mobil telefonszámra pénzt kell feltölteni.

Hogy ne váljanak bűncselekmények áldozatává, fogadják meg tanácsainkat!

1.) NE DŐLJENEK BE A CSALÓKNAK! ? Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, akcióik a szolgálatásaikkal összefüggő kedvezményekkel kapcsolatosak. A hivatalos szerencsejáték szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat.


2.) Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat, ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra.


3.) Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önöket, addig a mobilszolgáltatók ingyenes ügyfélszolgálati számán ellenőrizzék, hogy van-e ilyen akció az adott szolgáltatónál. Valószínűleg nem lesz visszahívás!


4.) Mindenképpen jegyezzék fel a csaló hívó által bemondott nevet, az általa használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját.


5.) Ne kövessék a csalók utasításait! Jegyezzék fel a hívás időpontját, majd azonnal tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 police Cím: 7400 Kaposvár Pf.: 121 Szent Imre utca 14/c
Telefon: (82) 502-700/2732; Fax: (82) 502-700/2772
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 police2

Térkép