A Balatonlellei Napfény Strand fejlesztése
MTÜ/ÁLT/2057-1-2017

Balatonlelle Város Önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által 38 235 536 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Balatonlellei Napfény Strand fejlesztésére. A projektben az élményfürdő medencéinek fűtéskorszerűsítése valósult meg napkollektorok felszerelésével és rásegítő kazán beszerelésével. A fejlesztés része továbbá a meglévő strandépület tetőszigetelése és a vizesblokkok felújítása, valamint új játszótér kialakítása és a jelenlegi értékmegőrzők bővítése. A projekt zárása 2017. október 31.

„Balatonlelle agglomeráció szennyvízkezelése”
KEOP-1.2.0/091120120016

Befejeződtek a kiviteli munkák a Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás uniós támogatásból megvalósuló, 2 057 287 779 - Ft. összköltségű beruházásban. A projekt keretében Balatonlelle Irmapuszta és Rádpuszta településrészeken, Balatonbogláron és Fonyódon valósultak meg fejlesztések. A kivitelezés során Balatonlelle, Balatonboglár és Fonyód településeken újult meg, illetve készült új szennyvízcsatorna hálózat, Balatonlellén pedig a szennyvíztisztító telep fejlesztésére is sor került. A kivitelezés konzorciumi együttműködés keretében valósult meg, a Veolia Water Solutions&Technologies Magyarország Zrt. a balatonlellei szennyvíztisztító telep rekonstrukcióját, a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. pedig a csatornahálózat bővítését végezte el.A 46.600 LEÉ kapacitású szennyvíztisztító telep 104.000 LEÉ biológiai tisztító kapacitásra bővítették és 11.492. folyóméter vezetéket fektettek le illetve 14 átemelőt építettek meg a program keretében. Az agglomerációban véghezvitt fejlesztések összesen 27.800. lakost érintenek pozitívan.

„Balatonlelle intézményeinek energetikai korszerűsítése”
KEOP-5.7.0/15-2015-0282

A projekt keretében Balatonlelle Város 5 intézményének energetikai korszerűsítésére került sor. A projektbe bevont épületeknél új, korszerű, a hatályos TNM rendeletben foglalt paraméterekkel bíró nyílászárók beépítése, illetve a határoló felületek TNM rendeletnek megfelelő hőszigetelése készült el. A fejlesztés eredményeként az intézmények energia igénye nagymértékben csökken, mely jelentős költségmegtakarítást eredményez az épületek energetikai költségeit tekintve. Az épületek szakszerű szigetelése, valamint a külső nyílászáró cseréje révén átlagosan 50%-al csökkent a fejlesztésben érintett épületek energia igénye. A fejlesztés eredményeképpen elérhető primer energia megtakarítás összesen 1.193,15 GJ/év, az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése 67,28 t/év. A 100%-os, vissza nem térítendő támogatás összege: 129.883.053 forint

„A balatonlellei háziorvosi rendelők infrastruktúrájának korszerűsítése”
DDOP-3.1.3/G-14-2014-0028

Teljesen megújult a háziorvosi rendelőknek otthont adó épület. Balatonlelle Önkormányzata az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” című pályázati konstrukcióban nyert összesen 68.895.119 Ft vissza nem térítendő támogatást a rendelők felújítására. A rekonstrukció alapvető célja az épület állagmegóvásán túl az is, hogy hatékonyabb, gazdaságosabb, és környezetbarát módon oldják meg az energiaellátást és a fűtést. Ennek érdekében 8 darab 250 W-os napelemet és egy invertert szereltek fel az épületre, valamint korszerű fűtőberendezést és hőleadókat építettek be. Az akadálymentesítési átépítések az épületen belül, illetve az épület udvarán és parkolójában is a jogszabályoknak megfelelően elkészültek. A kivitelezés 2015. október 30. elkészült.
A projekt Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Térkép